
Basel'de Kadir Gecesi ile ‘Kudüs Günü’ Birlikte İhya Edildi
İsviçre’nin Basel Şehrinde Said Nursi Vakfı bünyesindeki Camide gerçekleştirilen programda Kadir gecesi sevinci ile esaret altındaki Kudüs’ün hüznü bir arada yaşandı.İsviçre’nin Basel şehrinde faaliyetlerini sürdürün Said-i Nursi Vakfı, İmam Humeyni’nin ilan ettiği ve Ramazan ayının son cumasına denk gelen “Dünya Kudüs Günü” etkinliğini Kadir Gecesi ile birleştirerek bir program düzenledi.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program, Yahya Yılmaz Hoca’nın günün önemine dair yaptığı konuşmayla devam etti.
Yahya Hoca, camiyi dolduran ve gecenin feyzinden faydalanmak isteyen kalabalığa Kadir gecesinin ruhunu dair etkileyici bir giriş yaptıktan sonra, ümmetin Kudüs konusunda daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslümanlar, eğer bu gecede hür ve özgür olmak için dua ve niyazlarda bulunmak istiyorlarsa, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs esaret altındadır, buranın esirlikten kurtulması için bir şeyler yapılması gerektiğini, hiç olmasa ilan edilmiş “Dünya Kudüs Günü” için hiç bir risk taşımayan caddeleri ve meydanları doldurup yürüyüşe geçmek, zulmü kendisine meslek edinmiş Filistin’i işgal etmiş Siyonistlere ve onların işbirlikçilerine karşı öfke ve kin sloganları haykırmak, zalimlerin uykularını kaçıran ve hesaplarını alt üst eden ve her türlü bedelleri ödemeye hazır yiğitlerin yüreğine su serpecektir.”
Yahya Hoca, “Kudüs’ün kurtuluşu için yapılan bu yürüyüşler, belki en basit eylem türleridir. Ancak cılızda olsa Kudüs’ün kurtuluşu için ilk adımını oluşturacak ve bu yolda canını vermeye hazır olanları motive edecektir” dedi.
Gece, okunan hatim duasıyla sona erdi.
İLKHA


HSH- İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Said-i Nursi Vakfı, Mevlid Kandili dolayısıyla bir program düzenledi.
Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinde faaliyet gösteren İmam Hüseyin Camii, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed(s.a.v)'in dünyaya gelişinin hicri yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenledi.
Hollanda'nın Lahey (Den Haag) kentinde bulunan Hicret Camii, Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlediği programla Hz Muhammed'in (sav) kutlu doğumunu kutladı.
Şırnak'ın Cizre İlçesinde, Cizre Mustazaf-Der Peygamberimizin (sav) veladeti anısına ilköğretim öğrencileri arası bilgi yarışması düzenledi.
Çınar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Şefkat-Der) Kutlu Doğum münasebetiyle bir program düzenledi.
Beşiri'de camileri dolduran Müslümanlar, kâinatın nuru Hz Muhammed (SAV) 'in doğumu olan Mevlid kandilini ihya ettiler.
Suruç Yardım-Eli Derneği, Mevid Kandili münasebetiyle bir program düzenledi.
Peygamberimizin (sav) 1486. Hicri doğum günü münasebetiyle İstanbul Umut-Der ( Umut Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ) tarafından Mevlid programı düzenlendi. Salona sığmayan birçok kişinin ayakta seyretmek zorunda kaldığı program 20.00'da başladı.
İzmirli Peygamber Sevdalıları Mevlid Kandilini coşkuyla kutladılar.
Şanlıurfa'da bulunan STK'lar peygamber efendimizin dünyaya gelinin 1486. Yıl dönümü münasebetiyle çeşitli programlar düzenlediler. Programlarda peygamber efendimizin dünya geliş sebepleri anlatıldı.
Bingöl Mustazaf-Der Şubesi araştırmacı yazar Mehmet Göktaş'ın katılımıyla Mevlit kandili programı düzenledi.
Mustazaf-Der Cizre Şubesi, Peygamberimiz Hz Muhammed'in dünyaya teşriflerinin hicri yıl dönümü olan mevlid kandilini düzenlediği programla kutladı.
Siirtliler, mevlid kandili büyük bir coşkuyla kutladı. STK'lar, radyolar, esnaflar, evler, camiler vs herkes mevlid kandili dolayısıyla yaptığı etkinliklerle geceyi ihya etti.
Hz. Muhammed(sav)'in hicri veladet yıldönümü nedeniyle Şırnak Nuh Eğitim Der, dernek binasında düzenlediği program ile Mevlid Kandilini ihya etti.
Peygamber Efendimizin Mevlit Kandilini ihya etmek isteyen Peygamber sevdalısı Adanalılar, camilere akın etti.
Peygamber Efendimizin (SAV) dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlid Kandili, Bingöl'de dualarla idrak edildi.
Peygamber Efendimiz H.Z. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya geldiği Mevlit Kandili’ni idrak eden Müslümanlar camilere akın etti. Ellerini semaya kaldırıp Allah’a dua eden inananlar, geçmiş günahlarının af edilmesi için Yaradan’a yalvardı.
Peygamberimizin (sav) 1486. Hicri doğum günü olan Mevlit Kandili nedeniyle Mustazaf Der Kahta Şubesi bir program düzenledi.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteren Düşünce-Der, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyaya gelişinin hicri yıldönümü münasebetiyle dernek binasında bir program düzenledi.
HSH- Geçtiğimiz günlerde Tahran'da düzenlenen Uluslararası İslami Uyanış ve Gençlik Konferansında konuşan Şehid İmad Muğniye'nin kızı Fatıma Muğniye, "Müslüman gençler olarak İslam’ı savunarak direnişi sürdürme ve ülkelerimizi müstekbirlerin kirli varlıklarından temizleme sözünü vermeye geldik." diyerek babasının mirasına sahip
HSH- New York polisinin hazırlatıp terörle mücadele derslerinde izlettirdiği İslam karşıtı belgesele karşı verilen tepkilere hergün bir yenisi ekleniyor. Dün bir araya gelen Müslümanlar gruplar, New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly'i istifa etmesi talep etti.
İslam İnkilabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, ''İran'ı savaşla tehdit etmek ABD'nin zararınadır, savaşın kendisi ise on kat daha fazla bu ülkenin zararınadır'' dedi.
Bediüzzaman Said Nursi’nin Kur’an-ı Kerim tefsiri Risale-i Nur külliyatı, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de ve Kerala eyaletinde düzenlenen konferanslarla tanıtıldı.
Lübnanlı siyasi analist Joseph Abu Fadel, Suriye Milli Konsey üyesi Muhyiddin Ladkani’ye canlı yayında saldırdı. El Cezire televizyonunda canlı olarak yayınlanan El İtticah El Muakis (Ters Açı) adlı programda sinirlerine hakim olamayan Lübnanlı analist, Suriye yönetimini ağır bir şekilde eleştiren Muhyiddin Ladkani’ye fiziki saldırıda bulundu.

HSH- Son günlerde devlet projesi çerçevesinde Türkiye'ye getirilerek PKK ve Hizbullah'ın devlet tarafından kullanıldığını iddia eden Kemal Burkay'ın ardından, şimdi de benzer söylemlerle başka bir ismin piyasaya sürüldü.

İslam İnkilabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, ''İran'ı savaşla tehdit etmek ABD'nin zararınadır, savaşın kendisi ise on kat daha fazla bu ülkenin zararınadır'' dedi.

HSH- Geçtiğimiz günlerde Tahran'da düzenlenen Uluslararası İslami Uyanış ve Gençlik Konferansında konuşan Şehid İmad Muğniye'nin kızı Fatıma Muğniye, "Müslüman gençler olarak İslam’ı savunarak direnişi sürdürme ve ülkelerimizi müstekbirlerin kirli varlıklarından temizleme sözünü vermeye geldik." diyerek babasının mirasına sahip

Tek parti döneminde şapka inkılabına muhalefet ettiği gerekçesiyle idam edilen İskilipli Mehmet Atıf Hoca, vefatının 86'ncı yıldönümü münasebetiyle mezarı başında anıldı.

Mustazaf Der Van Şubesi tarafından Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda, peygamberi anlamak ve onu yaşamaktan geçtiği belirtildi





























.jpg)
























Kerbela İlahisi
'Kerbela, En İyilerimizi Feda Etmenin Örneğidir'
'Kerbela Derslerle Doludur'